Tanúsítványok

Fenntartható erdőgazdálkodásból származó papír

A föld erdőállományának csökkenése bennünket is foglalkoztat, ezért támogatjuk a felelős és fenntartható globális erdőgazdálkodást.

Napjainkban a két legnagyobb, erdőkre, fa és fatartalmú termékekre vonatkozó, a felelős gazdálkodást is igazoló nemzetközi minősítési rendszer, az FSC® (Forest Stewardship Council - Felelős Erdőgazdálkodás Tanácsa) és a PEFC® (Programme for the Endorsement of Forest Certification - Erdőtanúsítást Előmozdító Program) felöleli a világ erdőtanúsítványainak és felügyeleti lánc tanúsítványainak 98%-át.

A környezettudatosságot kiemelt szempontként kezelő vállalatként rendelkezünk  FSC® tanúsítvánnyal, amely igazolja, hogy az FSC® emblémával jelölt termékeink felelős gazdálkodással fenntartott, megújuló erdőkből származó papírra készülnek.

Az FSC® független civil szervezetet 1993-ban 25 ország környezetvédelmi civil szervezetei, faipari termékekkel kereskedő vállalkozói, erdőgazdálkodói hozták létre, és ez ma a legelismertebb erdőgazdálkodási tanúsításokat kiadó egyesülés a világon. Az FSC® tanúsítványa szavatolja, hogy a tanúsított erdőgazdaságok, faipari üzemek, bútorgyárak elfogadják és betartják az FSC® szigorú szabványait és előírásait, és az általuk forgalmazott termékek megfelelnek a környezettudatos és társadalmilag felelős termelés, gyártás feltételeinek. A minősítés során figyelembe vett szempontok közé tartozik például, hogy a fakitermelés és az erdő(újra)telepítés folyamán érvényesül a biodiverzitás és az ökológiai egyensúly fenntartása, illetve biztosított az érintett területeken a helyi dolgozók és lakosság jogainak és érdekeinek érvényesülése is.

2014 elejétől PEFC® tanúsítvánnyal ellátott papírok is elérhetőek központunkban, így már a két legelterjedtebb környezetvédelmi tanúsítvánnyal rendelkező nyomdaipari termékek gyártásában és értékesítésében is kompetensek vagyunk.

A PEFC® a második legfontosabb erdőtanúsítási rendszer. A PEFC® szervezetet az európai fakitermelő ipar hozta létre az erdőtulajdonosokkal együttműködve. A PEFC® tanúsítvány egységes támogatást nyújt és különböző nemzeti, helyi illetve regionális tanúsítási program elismerését élvezi. A PEFC® elkötelezett a fenntartható erdőgazdálkodás mellett, mely megegyezik az erdőtulajdonosok érdekeivel. Az értékelési kritériumai eltérnek az FSC® szervezetétől, de a feldolgozás és a forgalmazás megfigyelési módszereiben nincs különbség (felügyeleti lánc).

A felelős gazdálkodásból származó papír használatát jó szívvel ajánljuk ügyfeleinknek. Tegyünk együtt környezetünkért!

https://ic.FSC.org/
http://www.PEFC.org/