Történet

Az Ipress Center gyökerei egy a 90-es évek elején, Gödön alapított kis családi nyomdáig nyúlnak vissza. 2004-ben a kis vállalkozás profi íves nyomdává bővült, de az igazi fordulatot az jelentette, amikor a kelet-európai befektetéseket kereső izlandi beruházó, a KVOS megvásárolta rotációs nyomdai projektjét.

A Lakatos fivérek irányításával 2008-ban megalapított rotációs nyomda, az Infopress Group Hungary Zrt., a gazdasági világválság ellenére is gyors fejlődésnek indult. A nyomda néhány év leforgása alatt a belföldi minőségi magazingyártás háromnegyedét tudhatta magáénak, és a hazai nyomdai szakma etalonjává vált, így az addig külföldön előállított magyar minőségi kiadványok gyártása vissza tudott térni Magyarországra, és olyan ismert, népszerű hazai glossy magazinok, mint a GEO, ELLE, Marie Claire, Playboy ma már hazai nyomdászok közreműködésével készülhetnek.

A válságban nehéz helyzetbe került külföldi befektetési alaptól a fivérek 2009-ben vásárolták vissza a vállalat tulajdonjogát, majd folytatva a beruházásokat közel megduplázódott a gyártási kapacitás, mellyel együtt az árbevétel is exponenciálisan gyarapodott.

Újabb fordulatot hozott, amikor több nyomdaipari cég - köztük az Infopress Group Hungary - összefogásával megalakult 2012-ben az Ipress Center Kft., nyomdai szolgáltató központ, amely a nemzetközi piacon is sikeressé vált.

 2015 újabb mérföldkövet jelentett a cég  életében, ugyanis több mint tízmillió eurós tranzakcióval pénzügyi befektetőként és egyúttal kisebbségi tulajdonosként, a Finext Startup Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. érkezett a nyomdai központba.  Ennek következtében Ipress Center Central Europe Zrt. néven új vállalat alakult, melyet a teljes működési és pénzügyi átstrukturálástól függetlenül a  korábbi menedzsment irányít  változatlan nyomdai csapattal. A menedzsment a tranzakciótól a növekedés gyorsulását várja, elsősorban a külföldi piacokon való jelenlét új szintre történő emelésével. 

Az Ipress Center Central Europe Zrt. ma Magyarország meghatározó piaci szerepelője rotációs nyomdai területen, és jelenleg Romániától  Norvégiáig Európa 11 országába is szállít. A nyomdaközpont sikerei számos új munkahelyet teremtettek: a kezdetben alig 15 munkatárssal induló vállalkozás mára közel 250  embernek nyújt biztos megélhetést.